35.Hafta Gebelik Dönemi
Sayfa İçeriği
35. hafta gebelik döneminde bebeğinizin kilosu yaklaşık olarak 2.300 kg’dır. Boyu ise yaklaşık 45 cm. kadardır. Ama her hamilelik farklı olduğu için bu değerler farklılık gösterebilir. Bebeğiniz bu dönemde tahmini olarak marul boyutundadır.
35. hafta gebelik döneminde annede meydana gelen değişiklikler
Bu haftadan itibaren kasılmalarınız da artış olur ve kasılmalar daha uzun sürebilir. Ayrıca vajinal bölgede akıntılar artabilir. Eğer bu akıntılar kanlı oluyorsa muhtemelen doğumunuz birkaç gün sonra gerçekleşebilir. Ama akıntılarınız yoğunsa ve uzun sürüyorsa doktora görünmelisiniz. Bu dönemde gece uykularınız zorlaşır. Uykunuzu gün içinde almaya çalışın. Ayrıca 35. hafta gebelik döneminde rahatsız edici rüya görme olaylarına sık sık rastlanır. Kendinizi rahatlatmaya çalışın ve endişelerinizi yakınlarınızla paylaşın. Bebeğinizin hareketlerini izlemeniz, bu zamanda rahatlamanıza yardımcı olabilir. Bebeğinizin hareketlerinde azalma hissederseniz mutlaka doktora görünün. Bu dönemde hamileliğinizin başından beri 14 kg almış olabilirsiniz. Ancak bu rakam her anne adayında farklılık gösterir.
35. hafta gebelik döneminde bebekte meydana gelen değişimler
35. Hafta gebelik döneminde bebeğinizin yağ depoları oluşumu devam eder. Bu yağ depoları bebeğinizi koruyacaktır. Aynı zamanda bu dönemde bebeğinizin emme refleksi gelişmiştir. Eğer erken doğum söz konusu olursa sıkıntı çıkmayacaktır.
35. hafta gebelik dönemi için tavsiyeler;
Gebeliğin bu döneminde kafanıza çok şey takmamaya çalışın. Rahatlamak içinde kendinize zaman ayırın. Her zaman olumlu düşünmeye çalışın diğer anne adaylarıyla konuşarak kendinizi rahatlatın. Gebeliğin bu zamanın da doğum sırasında size kimin eşlik edeceğini düşünmeye başlayabilirsiniz. Bazı anne adayları aile üyelerini yanında isterken bazıları doğumun sakin şekilde gerçekleşmesini ister. Kararı siz vereceksiniz. Doğum sırasında kendinizi rahat ve güvende hissetmeniz önemlidir. Doğum ile alakalı endişelerinizi eşinizle ya da yakınınızla mutlaka paylaşın. 35. hafta gebelik döneminde iletişimi açık tutmak oldukça önemlidir. Gebeliğin son haftalarında daha önce yaptırmadıysanız masaj yaptırmayı düşünebilirsiniz. Hamilelere hususi masaj tercihleri bulunmaktadır. Hamilelik masajı ağrı ve şişkinlik içeren öteki semptomların rahatlaması için destek sağlar. Masaj esnasında sakinleştiğinizi ve korkularınızın hafiflediğini fark edeceksiniz. Birçok sağlık kuruluşu hamilelere masaj hizmeti vermektedir. Aynı zamanda da spa ve masaj salonlarından da bu hizmeti alabilirsiniz. Masaj yaptırmanın sizde oldukça büyük bir etkisi olacaktır. Eğer çok stresliyseniz mutlaka masaj yöntemine başvurun.